Skip to content

Ligue 1 Notları S02E04

  • Burada Genesio ailesine küfreden bir Lyon taraftarını kovalıyor denmiş ama görüntülere dikkat ederseniz 9 kurtarış yaparak Lyon’u mahveden Nice kalecisi Walter Benitez’i şeyapıyor. 29 şut, gol yok. 2011 yılında St. Etienne deplasmanında PSG 30 şut atmış, gol atamamış. O da Ruffier’nin hayvanlığı. O dönemden beri böyle bir istatistik yok. Ben rencide olabilir Vieira demiştim ama Benitez ve Saint-Maximin götürmüş işi. İki üç kontra, sinir bozan bir kaleci performansı ve Lyon’un beceriksizliği. Şimdi Dembele geldi, bitiricilik konusunda Lyon’un en iyisi olacak kağıt üstünde ama şu istatistikleri bir şeye çevirmesi gerekiyor bir şekilde Lyon’un. Öyle 100 tane vurayım ama gol olmasın falan…

                                                      “Neymar kendisiyle dalga geçen Nimes taraftarına ağlayın ağlayın diyor.”

  • Şimdi bir şeyi karıştırmayalım, bu adam karakteri rezalet bir adam. İğrenç. Fakat bu adam hayvan gibi bi yetenek. Durmuyo, rencide eder adamı. Böyle maytap geçebileceği bir yere pankartı asıp mehehe yaparsanız atar 39 kişiye çalımı, atar golünü gelir rezil eder. Öncelikle sizi mantığa davet ediyorum Nimes taraftarı. Şimdi 4’te 4, ötekiler de iyi değil, geçti bitti PSG şampiyon falan diyebiliriz, hakkımız da vardır. Fakat daha önce de söylediğim bu savunma kırılganlığı Tuchel’in Dortmund’unda da vardı. 10 dakikada 2 gol yediler, pat 2-2 oldu. N’Soki’yi 10 dakikada harcamış Sada Thioub. İki gol de oradan. Şimdi bununla beraber şu var, Di Maria kornerden atıyor, Mbappe kafasının üstünden geleni çat indirip yarı vole atıyor, Cavani Ligue 1’da karşılaştığı 30. takıma da gol atmış oldu falan filan… Evet, bunlar Ligue 1’da rahat şampiyonluk demek de, 10 dakikada Nimes’den 2 gol yiyen takım Şampiyonlar Ligi’nde bunu çevirebilir mi? Tuchel’e onu soralım. Nimes’e teşekkürler, 4 maç, atılan 9, yenen 9. İşte Ligue 1 bu. (Değil)
  • Her yıl bir kez olan doğa olayı, Nantes’ın deplasmanda 3+ atması durumu gerçekleşti bu hafta.
  • Clement Grenier son 12 Ligue 1 maçında 10 gol katkısı yapmış oldu. Rennes’i iyi oynarken görmek güzel, çünkü en sağlam taraftarlardan birine sahipler. Kuzeyli takımların en azından içerideki maçlarda rakiplerini boğduğunu görmek hoşuma gidiyor. Benjamin Andre de öttürüyor valla. Ha bu arada, Bordo’yu da allah kurtarsın artık.
  • Nolan Roux, abi, n’apıyon. Kombouare hocam 4 maçta 58 şut çekip, 4 gol atıp 0 puan alabildi. Hocam :(
  • Haftanın hayvani sürprizi tabii Nice de, Amiens’ın 1-0’lık galibiyeti, Dijon’un 3’te 3’le gidip evinde Caen’e kaybetmesi ve St. Etienne’in 0-0 berab… Yok hayır St. Etienne’in 0-0’ı haber değil pardon.
  • Michel der Zakarian Montpellier’ye şampiyon oldukları sezondan sonra ilk kez 4 maçta 7 puan aldırdı. Ama ben hala onun hakkında konuşmak istemiyorum. Not: Takım  4 gol attı, 4 gole 6 oyuncu gol-asist katkısı yaptı, 6 oyuncunun sadece 1’i ön alan oyuncusu, o da asist yapan Delort. 
  • Ne dedi Jardim, öyle boyuna satarak bi şey olamayız, arada doğru düzgün kariyere sahip, tecrübeli oyuncular alarak seviyemizi korumalıyız. Ne yaptınız sevgili Rybolovlev? Tamam scoutlar sayesinde yardırıp parlatıp satma taktiği kötü bir şey değil, kabul ama sen sadece 3 takımı olan ve Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi garanti olan bir Portekiz Ligi takımı değilsin ki abi. Marsilya’yı alır bi Amerikalı, basar transferi, sonra gelir sana basar. İstatistikler Marsilya tarafından. Payet 5 büyük ligdeki 100. asistini yaptı. Payet 2018’deki 11. asistini yaptı. Adil Rami de 4 haftada 4. kez direkt gole sebebiyet veren bi hata yapmış oldu. Dikkatini dağıtan bi şey mi var özel hayatında nedir yani… Neyse Monaco diyorum. Marsilya artık kağıt üstünde daha iyi bir kadroya sahip, sen onlara karşı 18’de 13 u23 oyuncuyla çıkıyorsun, maçı kurtarsın diye Mboula ve Pellegri oyuna giriyor, ikisinin A takım maçı 12. Evet bunlar sapık potansiyeller de, bir maç atar, öteki maçta maça ısınana kadar yenilirsin abi. Ben bu kadar kontrolsüz gençleşmeyi anlayabilmiş değilim gerçekten. Şimdi bi tarafta Payet 100. asistini yapıyo, Thauvin 2018’deki 17. golünü atıyo ki Messi ve Ronaldo’dan sonra takvim yılında en fazla gol atan üçüncü oyuncu olmuş beş büyük ligde, sen 5 sene sonra 100 kağıda satma planıyla aldığın oyuncuyu sahaya sürüyorsun. Olmaz. Ben Monaco’nun patlayacağını düşünmüyorum, ilk 3 savaşı devam eder de, bu kadar değişen bir takıma, hele ki genç takıma daha fazla zaman lazım. Umarım Jardim eeeh lan deyip bırakmaz.
  • Milli arada milli takımı değerlendirmeyeceğim. Ama Döşam hocam daha neyin Adil Rami’sini seçiyosun allahaşkına ya.