Skip to content

Aşk Örgütlenmektir, Bir Düşünün Abiler

Önümüzdeki Şubat ayında Soçi’de düzenlenecek Kış Olimpiyatları, öncekilerden farklı olmaya aday. Bu sadece organizasyonun topyekün bir devlet soygunu halini alması ve şimdiden tarihin en pahalı oyunlarına dönüşmesiyle ilgili değil.

Rusya halkının günlük yaşamın her veçhesinde maruz bırakıldığı ve genişletilen yasalarla her gün yeniden kutsanan homofobi, uluslararası LGBT örgütlerini harekete geçmeye çağırıyor. Bir miktar histeri ihtiva eden boykot önerileri neyse ki kısa ömürlü oldu ve şimdilerde Soçi’yi Vladimir Putin’in sarsılmaz görünen kudreti için beklenmedik bir tehdit oluşturacak bir mücadele alanı olarak yeniden tanımlama fikrinde (ve bunun kaçırılamayacak bir fırsat olduğunda) birleşilmişe benziyor. John Carlos’a kulak kabartanların vicdanı, mesajlarını oturma odalarında bırakmalarına razı gelmiyor.1

Bu yönde en yaratıcı adımlardan birinin altında Die Tageszeitung’un imzası var. Oyunlarda Almanya adına yarışacak sporcular için sundukları alternatif Soçi kreasyonu, başlangıçta fazla iyimser bir çaba gibi durabilir. Soçi’de kaldıracağı alegorik yumrukla, tahammülsüzlüğe tahammül göstermenin -basitçe- çok ayıp bir şey olduğunu haykıracak sporcu bu çabalara düşündüğünüzden fazla ihtiyaç duyuyor. Tommie Smith ve John Carlos değilse, Ece Ayhan size ipucu veriyor.

taz-sotschi-1
taz-sotschi-2
taz-sotschi-3

  1. http://www.evrensel.net/news.php?id=64051 []