Skip to content

Ariзa

Trevor Ariza Lakers kariyeri sonrasında düşüşe geçmiş, oyunu dibe vurmuştu. %40’la 10 küsür şut atmaya başlayınca Tayshaun Prince’in verimsiz hallerine benzemeye başlamıştı. Fakat bu sene yeteneklerini maksizimize edebileceği bir kadro içinde tekrar parladı. 2009 şampiyonluğundan beri ilk kez +%45 ile şut atıyor. Kariyerinde ilk kez elit seviyede 3’lük kullanmaya başladı. Hatta köşelerden %45 ile isabet kaydediyor.

Pacers serisinin ilk maçında çuvalla boş 3’lük buldu ve her denemesinde başarılı oldu.

Pacers iki senedir uzun boylu ve uzun kollu oyuncuların tutarlı yardımlar getirmesi ve hemen kendi adamlarına geri dönüp rakip hücumları boğması ile meşhur bir takım. Oysa videodaki her iki pozisyonda da Paul George hafızasını yitirmişçesine yardıma koşuyor ve Ariza’ya boş 3’lük veriyor. Diğer kısalar da benzer dertlerden mustarip. Hibbert tamamen dağıldığı için uzunların yardıma yetişemeyeceğinden korkuyor olabilirler ama tutarsız davranmaları işe yaramayacak, bilakis savunmada akordun daha da fazla bozulmasına sebep olacak.

Mesela başka bir örnekte yine Paul George, Lance Stephenson’ın adamını tutmak için overhelping tuzağına düşüyor ve Gortat’nın nefis perdesine takılıp boş 3’lüğe sebep oluyor.

Wizards uzunları kurnaz back-screen’ler kurabilen oyuncular olduğu için sık sık benzer tablolara rastlıyoruz zaten.

Seri boyunca Pacers’ı benzer tuzaklara düşüreceklerdir.