Skip to content

Robbie’nin Vedası

Gözyaşları ile uğurlayacağınız biri değil, Robbie McEwen. Harika yılların, muhteşem zaferlerin ardından kariyerine nokta koyması size bu duyguyu vermiyor. Evet onu özleyeceksiniz, evet onun sprint finişlerinde etkin olduğu yılları izlediğiniz için kendini şanslı hissedeceksiniz. Belki tekrar o yıllara dönmek isteyeceksiniz. Tüm bunlar sorun değil. Fakat onu uğurlamak yine de sizi gözyaşlarına boğmuyor.

Robbie McEwen bu. Ne kadar zor, üzücü, eziyet verici bir halde olursa olsun yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen, her zaman “cool” kelimesinin bisiklet dünyasındaki karşılığı olan bir efsane. O da klasik bir veda istemezdi. Arkasından el sallamanızı, “Teşekkürler, Robbie” demenizi isteyecektir, bunu hak etti de. Hakkında yazacağınız kelimeler, anmalar, hazırlayacağınız tribute klipler de onu mutlu edecektir. Dürüst olun, kimi etmez ki?

Robbie McEwen, bisiklet kariyerine nokta koydu. Artık zafer peşinde koşmayacak. Artık sahne arkasında duracak, gençlerin eğitiminde, tecrübe kazanmasında rol alacak. GreenEdge bünyesinde kalarak, Avustralya’nın gururu olmayı sürdürerek…

Avustralya farklı bir ülke. Robbie McEwen farklı bir bisikletçiydi. GreenEdge farklı bir takım. “Nev-i şahsına münhasır” terimi onlar için icat edilmiş gibi. Bazı şeylerin bitişi, bazı şeylerin başlangıcı anlamına geliyor. Ağlamaya çok gerek yok. Bir şekilde tekrar güneşin doğuşunu görebiliyorsunuz.

Şimdi güzel bir veda etme zamanı. GreenEdge harika bir video hazırlamış. Hem Robbie’nin son günü, hem de geleceği üzerine. 12 dakikanızı ayırın, güneşin doğuşunu, batışını, sonra tekrar doğuşunu, sonra tekrar batışını göreceksiniz. Robbie’ye veda, Robbie’ye yakışan şekilde olur, olmalı, olmuş:

Teşekkürler Robbie. Harika kariyer, muhteşem zaferler, cool tavırlar için. Özleneceksin ve unutulmayacaksın. Sonda çalan şarkıyı daha uzun dinlemek isteyenler için bir video daha gelsin:

“Sunsets over the beaches from now on
Each day looking for new ways to go on”