Skip to content

Ligue 1 Notları #34

boufal

  • Haftanın açılışına Cornet engeli!!!
  • Ne güzel maç olacaktı, gidip 25. dakikada kırmızı kart görünce biraz öldürdü içimdeki heyecanı. Maç sonra buna dönüştü. İlk yarıda sadece 5 şut var ki, bunu stresle açıklamak da çok mümkün değil. Lyon-Nice Şampiyonlar Ligi için savaşırken stres altında iyi performans çıkaramadıklarını biraz gösterdiler aslında. Nice’in 2016’da içeride ya da dışarıda büyük maç galibiyeti yok. Neyse, bi tarafta Lacazette var. İbrahimoviç’in hayvansal istatistiklerinin gölgesinde ama, kabus gibi girdiği sezonda 2016’da 11 gole ulaştı. Formu hakikaten hak etti artık EURO 2016’yı ama Deschamps için ağızla kuş tutmak gerek. Lyon’un 7 maçlık yenilmeme serisinde en büyük pay onun. Yetecek mi, bakalım. Ha transfer için kesin yeter, orada içi rahat olsun. Klopp yeni Aubameyang’ı yapar mı?
  • Ya bana City’yi ele kardeşim, Caen’e 6 atma. Benitez’in Barça’ya içeride kaybedip ona buna 8-10 atması gibi oldu bu, anlamı yok. Ha şöyle anlamı var; PSG+71 averaj yaptı, rekor +63. 86 puan yaptı, rekor 89. Kalan haftalarda Ligue 1 tarihinin en iyi sezonunu tüm rekorları kırarak bitirecekler. Peki ne önemi var bunun, hiç. “Yaz çok hareketli geçecek” demiş yönetim. Geçen sezon neden böyle hareketli geçmediğini sormak, bu sezonun kadro planlamasında hata yapıldığını da kabul ettirmek lazım sanırım. Seneye İbra, Cavani ve Pastore gibi oyuncuların gitme durumu var. Orta saha kan ağlıyor, yedek yok. Saçma sapan paralar dönecek yine. Caen’e gelince, nefes yetmedi. Üç hafta üst üste oldu mağlubiyet serisi ki, sanıyorum buradan toparlanmaları mümkün değil ki yeniden Avrupa’ya oynasınlar. Ben Garande’ın arkasındayım yine, hoca gibi hoca.
  • Üstte Boufal var. Origi’den sonra bir maçta üç gol atan ilk adam oldu 1 yıl sonra Lille formasıyla. Biraz gerizekalı olduğunu söylemem lazım, 25 kişiyi geçip gol attıktan sonra gaza gelip hakeme tekme atabilecek cinsten. Ne zaman güvenebilirsiniz, ya da güvenebilir misiniz büyük bir takım için, onu henüz bilmiyorum. Yeteneği evet, kafası hayır. Yine de Lille’in 6 maç üst üste galibiyet serisinde büyük payı var. Ajaccio da garip bir şekilde düşüyor. Garip dediğim şu; sezon başı Fransa Futbol Federasyonu “Artık 2 takım düşecek” demişti. Sonra galiba Ligue 2 takımları haklı olarak itiraz etti ve mahkeme sürecine gidildi. Ben resmileşene kadar 2 olarak kalacağını düşünüyordum ama mahkeme Federasyon’u haksız buldu ve yeniden resmi olarak 3 takımın düşeceği kesinleşti. Bu şu demek, Toulouse’un bütün çabası boşa gidebilir. Troyes’yı geç, Toulouse 33, Ajaccio 34, Reims 36 ve Montpellier-Marsilya 40’ar puanda. Marsilya lütfen düşsün be.
  • Toulouse demişken onlara geçeyim. 90’da attı Lorient, Ajaccio’yu geçmesini engelledi Toulouse’un. Pascal Dupraz geldikten sonra 6 maçta sadece 1 kez kaybettiler ve esas önemli olan, gol atabiliyorlar. Hatta tek bir adam üzerinden bakacak olursak -ki zaten tek adam var- Ben Yedder son 18 Toulouse golünün 12’sini attı. Kalırlarsa o tutacak, birkaç haftadır söylüyorum. Ama zor.
  • Angers’ye bak be. Tamam Bordeaux affedilmez bi oyun oynuyor ama ligin en fazla 0-0 berabere kalan takımının deplasmanda 3 atmasını da alkışlamak lazım. Üst düzey fiziksel kaliteye sahip bir takımın herhangi bir ligden düşmeyeceğini, sağlam durabileceğini gösteren bir örnek bu sezon için Angers. Cheikh N’Doye bu sezonki 5. kafa golünü attı, bu sezon ligdeki tüm oyunculardan fazla. Sloan Privat aktif oyuncular içinde en fazla Ligue 1 kafa golüne sahip oyuncu, ikinci sırada 1.76’lık boyuna rağmen Andre Ayew var ama zaten o da gitti. Neyse, Angers diyordum, efektif takım. 4 şut, 4 isabet, 3 golle aldılar maçı. 
  • St. Etienne sessiz ve derinden ve iğrenç bir oyunla gelmeye devam ediyor. Bastia’yı 1-0 yenip 4’te 4 yaptılar. Üç maçtır gol yemiyorlar ki bu konuda en iyi seriye sahipler. Bu maçla ilgili başka bir şey söylemem mümkün değil. Sadece benim değil, hiçbirimiz söyleyemeyiz.
  • Biri Rennes’i açıklasın. Bir maçlığına Montanier geçti sanıyorum takımın başına. Dembele’ye biraz fazla yüklenmeye başladılar zira Dembele’ye değmeyen atak görmedim. Grosicki ve Sio Dembele’ye alan açmaktan top oynayamıyorlar. Biraz Steph Curry gibi oldu Ousmane kardeşim. Topu aldığında arkadaşları kenara çekiliyor ve yaya kadar kimse yoluna çıkmıyor adamın. Ama tabii yetmiyor o ayrı. Bakın, Ousmane’ın ısı haritası:

Adsız

  • Haftanın kapanış maçıyla ilgili duygularım şöyleydi, fazla bir şey söylemeyeceğim. Dediğim gibi, umarım 10 maçtır kazanamayan Marsilya düşer. 
  • Hafta içinde Fransa Kupası yarı finalleri var. Lorient – PSG, Sochaux – Marsilya. PSG’den hata beklemek çok mümkün değil ama Marsilya’nın alttan alttan güvendiği tek şey olan kupa Sochaux deplasmanında giderse sanıyorum bu sefer taraftar toplantı değil kelle talebi yollar yönetime.
  • Haftaya 150 yaş ortalamalı Monaco defansının Dembele’yle mücadelesi, Ben Yedder’in Lacazette’e karşı kapatacağı bir hesabı var. Marsilya – Nantes maçında yine çok æcæyip protestolar mümkün.