Skip to content

Ligue 1 Notları #24

  • Bu da iyice iş gibi oldu ha. Hafta içi mesaisi falan.
  • PSG rekoru kırdı. Lorient’ın maçı güzelleştirebileceğini söylemiştim geçen yazıda, ilk devre direndiler, Aralık 2014 Montpellier maçından sonra ilk kez ilk devrede önde değildi PSG ama Lamine Koné’yi Wesley Lautoa uzun sakatken satarsan ikinci golde İbra’yı tutacak adam bulamazsın Ripoll abi. Son 33 maç, 30 galibiyet, 3 beraberlik. Bunu rahat rahat genişletirler, belki 50 maça falan çıkarırlar isterlerse. İbra 19 maçta 20 gol oldu, Kurzawa biraz beyin nakliyle Maxwell’in ikamesi olacağını gösterdi. Şöyle söylemek lazım, şu an Fransa’daki herhangi bir takım PSG’nin 4-5 ışık yılı gerisinde. Rus veya Arap alsa da bu planlamayı kısa sürede geçmek mümkün değil, seneye sezon yine böyle olacak. Ha, Blanc’ın 100. lig maçıydı PSG’yle, %73 oldu galibiyet oranı.
  • Lyon – Bordeaux maçını izlemedim. Bordeaux’yu izleyemiyorum çünkü. 3-0 ama son 3 dakikada 2 gol var ve bence bu sayılmaz. Maç önce bir not gördüm, eğer lig 1 Aralık’ta başlamış olsaydı Lyon son sırada olurdu yazıyordu. 2 aylık felaketi bir 3-0’la çıkaramazsın Lyon. Ama çabanı beğendim. Bordeaux’da Debuchy hemen ilk 11’e girdi. Euro 2016 kadrosu için kasacağından yararlı olacaktır Sagnol’e ama at üreme organındaki kelebeğin genel görünümü değiştirmesi bayağı zor.
  • Kim sormuştu hatırlamıyorum, Nice net alamaz mı maçı diye, net alamadı. Toulouse’u şu an her takım yenebilir ama 82’de anca attı Nice. Neyse o mühim değil, Angers ve Caen’in kaybettiği haftada bayağı tatlı bir 3 puan aldılar.
  • Nantes 28 Kasım’dan beri yenilmiyor, Eylül’den sonra ilk kez arka arkaya maç kazandı. Onu geçtim, bayağı acayip bir not, Şubat ayında oynadıkları son 19 maçı kazanamamışlardı Ajaccio maçına kadar. Devre arasında ne yapıyorsa takıma der Zakarian artık… Avrupa potasının 1 puan gerisine geldiler. İşin garibi, önlerindeki 3 maçtan en az 5 çıkarabilirler, bu da Caen’i falan geçmelerini sağlar, ben deliririm.
  • Bu nasıl bir istatistik bilmiyorum ama Monaco oynadığı son 6 hafta içi maçını da kaybetmemişti, 7 oldu. Fransızlar dalga geçiyorlar Jardim ve tabii Rus sahiplerle. Üç sene önce vizyon Porto’dan Falcao almaktı, şimdi ölmüş Vagner Love’ı alıyorlar diye. Bence olay o değil. Monaco, Bastia’ya karşı topa sahip oldu. Monaco bu sezon ligde topa en fazla sahip olan beşinci takım. %52 Jardim’in oyunu için çok fazla, zaten ne yapacaklarını bilemiyorlar topa sahip olduklarında. Aha Bastia gelip daha fazla şut çekti mesela. Pasalic de işe yaramıyor.
  • Caen’e yazık oldu ama mağlubiyet Garande’a yazar. Bütün pırpırları koymuş sırf deplasmandalar diye. Ne gerek var?
  • Guingamp 1.5 yıl sonra, Jimmy Briand’ın ligdeki 300. maçında 4 gol attı, düşünün Troyes öyle felaket takım. Briand da bi ara Lacazette gibiydi be, hatırlar mısınız bilmem. Angers ilk kez öne geçtiği maçı kaybetti.
  • Akşam Rennes-St. Etienne var. O maç için şu yazıyı hayatta bekletmezdim yani, kimse kusura bakmasın.
  • Hafta sonu Monaco-Nice ve Angers-Lyon var. Bunlarda kan çıkar.