Skip to content

Ligue 1 Notları #11

1305396-28101028-1600-900

  • PSG her maç biraz daha şampiyon oluyor. Da şimdi ligi boşver. Sen Ligue 1’ı bitirdin, kupalar falan çok umrunda değil, karşına yedeklerle dolu Real Madrid çıkmış, 0-0 berabere kalıyorsun, onu bırak, üstünlüğü veriyorsun maç içinde. Ya Blanc ben artık seni savunamıyorum güzel abim. İstersen matematiksel olarak 15. haftada ilan et şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi’nde rüştünü ıspat edemezsen gerçekten işin çok zor. Bu hafta da 4-1’le geçtiler St. Etienne’i. Beş maç üst üste oldu, ligde son 4 maçta 12 gol oldu. Ama diyorum, yetmez. Le Parisien “İbra St. Etienne sever” diye manşet attı mı bilmiyorum da, adam PSG’ye geldiğinden beri 11. golünü attı St. Etienne. Nedir bu Ruffier’nin senden çektiği be. Ha bu arada, Fransız basını “İbra artık bitiyor mu” diye haber yaptığı haftadan beri üst üste beş maçta da gol attı, PSG’ye geldiğinden beri en iyi serisi. Adam “koyduk mu” çekmek için doğmuş. Bu arada, Veratti 2012-13 sezonunun başından bu yana 18 asist yapmış. Rosicky o Mozart etiketini versin artık, zaten oynamıyor.
  • Lyon yetimi bulunca acımadı. Toulouse hakikaten çekilecek dert değil ya. Korkunç bir şey. Arribage’nin yapmaya çalıştığını, özellikle de bu sezon pek anlamış değilim ama önde Ben Yedder-Braithwaite, arkada da Trejo’yla bari bir iki pozisyona girin be. Lyon’a döneyim. Çok kritik noktadalar, zira Şampiyonlar Ligi’nden elenebilirler, ligde zaten 10 puan gerideler. Evet belki bir şeyler kazanmayı hedeflemek için hala erken ama, gelecek sezon ellerinde Fekir, Tolisso, Lacazette falan kalmayabilir, o zaman da yeniden başlamak zorunda kalabilirler. Fournier’nin bir şeyler başarmak için bu sezon en önemli şansı, sonrasına işler pek böyle kalmayabilir. Bu arada Sergi Darder ne temiz oturdu o orta sahaya ya. İçeride son 4 lig maçında da gol yemediler. 2011’den beri ilk.
  • Hafta içinde Europa Lig olmasına rağmen bayağı keyifli geçen maçta Braga’ya 3-2 kaybetmişti Marsilya. 2-0’dan 89’da 2-2’ye getirip 90+’da yenildiler.  Takımın bi bahtsız bedevilik durumu var şimdi, hakkını vereyim. Ancak her sonuca bu kadar açık oynuyor olabilmek de Michel’le alakalı bence. Michel’e bu kadar geçiriyorum ama bir şeyi iyi oturtmuş, adamlar orta sahaya düşen bütün ikinci topları topladılar valla. Zaten ilk gol de böyle geldi. Yalnız Alessandrini’nin bir golü var…  O ne sol ayak be kardeşim. Herve Renard’a da helal olsun, her seferinde bizi heyecanlandırmayı başarıp sıvayıp kaçıyor. Boufal’i o takımdan kurtarsın biri.
  • Monaco 2014-15 sezonunu yaşamış bu hafta sonu. 11’de Silva’yla öne geçip, komple yaslanıp Dirar’la birkaç güzel kontra bulmuşlar, sonra Subaşiç iki tane net çıkarmış falan… Jardim 90 dakikalık dejavu yaşamış. Bunun toparlanma emaresi olup olmadığından emin değilim, zira kağıt üstünde ligin en zayıf takımlarından birine karşı yaptılar. “Reims’ın orada ne işi var”  adlı oyunumuz da yavaş yavaş bitiyor, hakları olan düşme hattına geliyorlar. Ancak o kadar kötü takımlar var ki, bu sene o hocayla düşmezler bence.
  • Ya Nice sen n’apıyorsun birader? Senden daha fazla çekilen, topu bırakamadığın takım bulunca böyle kitlenecek miydi Claude Puel? Ligde galibiyeti olmayan iki takımdan birine 4 maç üst üste galibiyet serisiyle gidip adamlara tarihlerindeki ilk Ligue 1 galibiyetini verdiler. Buna çok sevindim bir yandan çünkü Valenciennes’imizin evladı Gregory Pujol açmış perdeyi. Ajaccio’da çok veteran var ve kalanların da kalitesi çok parlak değil. İç sahada çok ekstra puanlar almaları lazım, bu onlardan biriydi mesela. Kısmet.
  • Ya şu Bordeaux’yu lütfen çekin gözümün önünden.
  • Haftanın en acayip skorlarından birine Nantes imza attı. Caen kendisinden daha fazla kontraya muhtaç takım bulunca feci bocaladı. Çok kaçırdı Caen, ki Riou’nun iyi maç çıkardığı açık, yine de Caen’in klasik akışkanlığı yoktu bu maçta. Bu arada Andy Delort’u ilk defa 90 dakika izledim ve yanılmamışım, gözyaşı dövmesi yaptıranlar büyük ölçüde hıyar oluyor. Üstünüze alınmayın, ona diyorum. Nice atağın içine etti.
  • Montpellier gol atıp maç falan kazanıyor ha. İyi de bu Ryad Boudebouz hep düşmemeye oynayan takımlarda mı oynayacak? Kimse alıp Avrupa’ya oynatmayacak mı bu adamı? Sochaux’da harikaydı, düştüler, Bastia’ya geldi, harika sezon geçirdi, Bastia ucuz kurtuldu, şimdi Montpellier’ye geldi, orada da son ikiye girmemeye oynuyor. Belki kendisi lanetlidir gerçi.
  • Breton derbisinde Rennes’in maç kazanamama serisi 6’ya çıktı. En son 2013 sonu, 2014 başında 10 maçları vardı, şimdi orayı zorluyorlar. Lige bu kadar iyi başlamışken takımın kimyasını bozmak nelere mal oluyor bakın da görün. Geçen sezon 6-7 tane maçını anlattım Rennes’in, her hafta da özetini. Her maç yaptıkları şey şuydu: Armand topu alır, Doucoure ve Fernandes savunmasına yaklaşıp boşluk yaratır, Arman Ntep’e uzun yollar, Toivonen ve Doucoure yaya gelir, oradan pozisyon çıkar. E üçlü savunma döndün, bu organizasyonu yapamıyorsun, Armand ve Danze’yi kestin, takımın kaptanları kenara düştü. Bu ne şimdi Montanier ya?
  • Haftaya evinizi arabanızı satıp Monaco-Angers’e 1.5 gol altı şeyapabilirsiniz. Evim arabam olsa kesin yapardım yani.