Skip to content

Ligue 1 Notları #9

4096

  • Pauleta’nın 5 sezonda attığından bir fazlasını attı üç buçuk senede İbra. 110 gün sakatlık yaşamasına rağmen bir de. Sezon sonu büyük ihtimalle ayrılacağı için Parizyen tribünler keyfini çıkarmaya uğraşıyor. Plaketini de kaptı Naser El Helaifi’den. Le Classique’te 9 maçtır kaybetmiyordu PSG, ki bu maça kaybedecekmiş gibi başladılar açıkçası. Michel’in iki merkez oyuncusu Barrada ve Cabella’yı kanatlara kaydıran sistemine ek, Lass ve Lucas ikilisi ortadaydı. Alessandrini ve Batshuayi maçın ilk 20 dakikasında bir saniye bile durmadı ki, Zaten Batshuayi’nin ceza sahası koşusunu gören Barrada tam kafasına kesince 1-0 oldu. Aslında ilk 20 dakikada bulması gereken golü PSG uyanmaya başladığında buldu Marsilya, o da enteresan. Sonra Barrada’nın aptalca bir geri pası ve Rolando’nun dikkatsizliği… Arka arkaya iki penaltı ki, ikisinde de hakeme hata bulmak pek mümkün değil. Hatta ilkinde İbra’ya balyozu indiren Mandanda’ya kırmızı çıksa itiraz edilmez. E Parc de Princes’te 41 ve 44’te iki penaltı yedikten sonra 2-1 geriye düşüyorsanız, ikinci yarıdan pek hayır gelmez mantıken. Fakat geldi. Aurier’nin içine van der Wiel kaçan pozisyonda yaptığı hatayla bulunan penaltıyı Barrada Trapp’a vurunca, orada maç bitti. PSG St. Etienne’den 7, Lyon’dan 8, Monaco’dan 10 ve Marsilya’dan 15 puan önde. Lig bitti. Blanc’ın Şampiyonlar Ligi hedefleri için – eğer varsa – iyi haber. Maç sonu Matuidi “Marsilya’nın yeri ve puanı oyunlarını yansıtmıyor” demiş. Ya sen güzel şeyler düşün be Blaise.
  • Şimdi St. Ettienne’e şöyle geçeyim, bence Ruffier’nin milli takıma çağrılan 3 kaleciden biri olmama ihtimali dünyanın hiçbir takımında yok. Kafamdaki şeyi yazınca aynı tadı vermedi. Ruffier milli takımda nasıl üç kaleciden biri olmaz? Bu daha iyi. Caen maçının ilk yarısında da 4-0’ı çıkarmış. Galtier’nin Caen karşısında önde basması hakikaten akıl alır gibi değil. Vincent Bessat’yı kral yapmışlar. Garande’ın yaptırdığı bir şey var, savunma dörtlüsü ortada Feret’yi bulur, alan varsa top sürülür, kanattaki uçaklar boşsa onlara atılır, sonra ceza sahası. Geçen sene 50 tane attığı golden yine atmış Caen ama Galtier gibi bir adamın takımının bunu yemesi gerçekten acayip. Dediğim gibi, 4-5 farkı da kaçırmışlar. St. Etienne ligin zirvesinde Abdurrahman Çelebi’ydi zaten, bu kadronun maksimum ilk 5 yapabileceği son iki haftada perçinlendi.

netep

  • Monaco’nun skoru falan mühim değil. Rennes maçının hemen başında Doucoure’nin orta sahada dümdüz koşup Ntep’le yaptığı bir verkaç sonunda Subaşiç’le karşı karşıya kaldığı bir pozisyon var, gol olmamış ama Monaco’nun ne denli rezil durumda olduğunu gösteriyor. Alamet-i Farika’sı savunma olan ve hatasızlık üzerine kurulmuş bir takımda savunma dörtlüsü aynı pozisyonda birbirinden farklı çizgilerde ofsayt bozup ofsayt bekliyor. Monaco’nun özeti bu. Bu dediğim işte yukarıdaki foto. Rennes üst üste dördüncü maçında da berabere kaldı. Büyükler rezil durumdayken ellerine geçen Avrupa’ya gitme şansının içine etmeye çalışıyorlar. Kısfmet.
  • Lyon’da Lacazette hafta içi milli takıma alınmadı, hafta sonu Ntep sakatlanınca çağrıldı. Penaltı kaçırmaya devam ediyor, sonraki maç yine atmaya gidip yine kaçırıyor. Üç dakika sonra gidip gol atıyor falan. İyice enteresan bi adama dönüştü. Lyon sezon başı çok düştü. Şampiyonlar Ligi’ni kaldıramadılar, Fekir hala sakat. Yine de gelecek sezonda da Şampiyonlar Ligi’ne gitme konusunda en büyük aday onlar. PSG artık rakipleri değil. Reims bozmasın. Yeni nesil hocaların hocası Guegan Lyon gibi deplasmana zayıf orta alanla çıkınca bütün maçı edilgen geçirmişler ama 3 net fırsatı Lopes çıkarmış. Alıp giderlermiş puanı.
  • Bu Angers kazanmaya devam ediyor. Adamlar şimdiden ligde kalmak için yeterli puanı topladılar neredeyse. Bir ara yazmıştım, ortalaması 1.86 civarı bir 11’le oynuyor olmaları onları öne geçtiklerinde adam öldüren bir takım haline getiriyor. Kapanınca kale gözükmüyor. Yalnızca fazla hızlı takımlar karşısında sıkıntı yaşıyorlar ki tek mağlubiyetlerini Waris’li, Guerreiro’lu, Moukandjo’lu Lorient’dan aldılar. Misal 21 Kasım’da Caen maçı var, onu izlemek lazım. Neyse, helal olsun be.
  • Guingamp’da hoca gibi hoca Gourvennec takımı oturttu. Bir an önce ön tarafı halletmezlerse düşebilirler demiştim ikinci hafta, ki istatistik bile var, en son bir sezon önce en fazla gol atan iki oyuncusunu gönderdiği sezon (Drogba+Malouda/Beauvue+Mandanne) düşmüşler. Ama hallettiler orayı. Benezet de iyi oturdu. Troyes’sa Ajaccio’yla birlikte sezon boyu can çekişecek gibi duruyor. İte kaka pozisyona girip onu da atamıyorlar, kırılma anları sezon başından beri hep rakip lehine.
  • Ulan Nantes’ın deplasmandaki iki gol atmasına doğa ana bile inanamadı, Nice deplasmanında 40. dakikada durum 2-2’yken tufan bastırdı maç iptal oldu. 
  • “Merhaba, ben Willy Sagnol. En önemli özelliklerimden biri bilinmezlerle dolu oluşum. Bir hafta Nice’ten 6 yer, ertesi hafta Lyon’u 3-1 yener, sonraki maç Lorient’a 3-2 yenilirim. Ne dersin, sıcak şarap içelim mi?”
  • LİLLE İKİ GOL ATTI! I REPEAT, LİLLE İKİ GOL ATTI.
  • Ben Montpellier, Toulouse ve Nantes’a gerçekten dayanamıyorum.
  • Lig bitti, PSG’nin buradan vermesi gerçekten doğaüstü bir olay olur. Milli ara dönüşünde çok acayip şeyler var. Monaco-Lyon‘da Jardim şutlanabilir, Reims-Caen‘de Caen Avrupa’ya oynayabilir, Angers Toulouse deplasmanında kazanır derin bir haydaaa çektirebilir.