Skip to content

Ligue 1 Notları #2

indir

  • PSG’nin Blanc’lı döneminin başından beri Ağustos ayları problem olmuştur. Blanc takımlarının Ağustos’u yavaş olur, sonradan açılır. Misal geçen sene, ilk 10 maç 4 galibiyet 6 beraberlik. Ama bu sene çok farklı. Bam-güm geçiriyorlar. Gerçi bu hafta karşılarında Ajaccio vardı, 13.4 milyon euro’luk. İbra’nın maaşından az bütçeli. Ama geçen sene bu tip takımlara iç sahada dahi fazlaca pozisyon vermişlerdi (Caen-Lyon-Monaco-Ajax), o yok artık. Matuidi’nin golü harika.
  • Lyon’da Valbuena ilk kez 11 başladı ki, Ligue 1’cılar bayağı özlemişlerdir onun topunu. Fournier’nin kafasında Fekir-Lacazette önde, Valbuena arkada varmış, bunu gördük. Ancak geçen sezonki istatistikleri yapamazsa öndeki ikili, bu kez yedekten gelecek oyuncular var. Cornet-Beauvue ikilisi girdi, ki Fournier ikisini birden ilk kez oyundan aldı önde değilken, Beauvue eski takımı Guingamp’a atıp özür diledi. Bunlar güzel adamlar.
  • St. Etienne bu sezon daha da az atacak ama yiyor. Tamamen Romain Hamouma’ya bağlı bir takım haline gelmişler ve Roux’nun tam anlamıyla bir yedeği yok. Gradel’den gelen parayla bi şeyler yapsanız be dayılar? Maupay daha küçük hem. Bu arada Sagnol’ün yolu yol değil. Neredeyse 70 dakika hiçbir şey üretememiş takım. Saivet’nin serbest vuruşunda Sall kenara çekilmese ikide sıfırla başlayacaklardı.
  • Marsilya’yı kim lanetlediyse iyi lanetlemiş. Avrupa’da son iki sezonda onlar kadar istatistiksel üstünlük sahibi olup da boyuna maç kaybeden takım var mıdır bilemiyorum. Bu sefer de Reims deplasmanında düştüler. Romao-Lemina ikilisinin önüne 4 tane saf hücumcu yığarsanız öyle olur. Thauvin da gitti şimdi Newcastle’a. Sonuna kulüp binasını yaktıracaklar. Bu arada Reims bence Ligue 2’de orta sıralara oynar o kadroyla ama ikide iki yaptılar. Jean-Luc Vasseur’den takımı alıp uçurdu 42 yaşındaki Olivier Guegan. Çok yetenekli hoca, kenara yazın.
  • Monaco içeride yine yok. Biliyorum, İkinci Lui boktan stat ama her iç saha maçında da 75’ten sonra Bernardo Silva’nın atıp 1-0 kazandırmasını bekleyemezsin be Leonardo Jardim. Hafta içi Valencia eşleşmesi var, kafalar biraz da orada. Ayrıca Abdennour ayrılıyor, biraz karışık işler.
  • Haftanın maçı garip şekilde Troyes – Nice oldu. İlk yarıda 10 kişi kalan Troyes’a karşı topu çok özlemiş Ben Arfa’nın inanılmaz performansıyla 3-1 yapıp, ikinci yarıda maçı tamamen Troyes’a bıraktı Puel’in takımı. Bu sezon Nice Mendy-Seri ön liberosu, Plea’nın koşuları ve delirmezse Ben Arfa’nın oyun kuruculuğuyla büyük iş yapar ama stoperlerin bi zahmet sakatlanmaması lazım.
  • Şanı yüksek Caen çatır çatır top oynamaya devam ediyor. Bu sezon benim sürpriz Avrupa’cı kontenjanımdalar.
  • Rennes hala ama hala, tam 2 sezondur doğru kadroyu bulamadı. O kadar transfere rağmen bu hafta inanılmaz bir gol atan Kamil Grosicki’nin ayağına bakıyorlar. Rennes’in son altı lig golünün dördünde ismi var. İlk kez yeni isimli statları Roazhon Park’ta oynadılar ve ilk galibiyeti aldılar. Roazhon Bretonca’da Rennes demek. Bunlar Breton adamlar, dillerine, köklerine bağlı olurlar sevgili okuyucu.
  • Montpellier oyun kurucuya Boudebouz’u aldı, savunmayı unuttu. 3 gol yiyip, henüz atamadılar. Tombiş başkan Louis Nicollin transfer sezonu bitmeden ortalığa dalabilir.
  • Gelecek hafta en kritik maç Marsilya-Troyes. Velodrome’da ilk golü Troyes atarsa, ki atabilir, sezon sonu EURO 2016’da kullanılacak stadı yakabilirler.