Skip to content

Büyük Ayı Malikanesi

6d7fb4493d1d6d00_large - Kopya

Wilt Chamberlain’in Los Angeles’taki evi, II. Dünya Savaşı’nda uçaksavar amacıyla kullanılan bir tepeye inşa edilmiş.

Life Magazine‘e göre evin tamamı, Wilt’in alengirli ve zevke düşkün karakterini yansıtıyor. 5 metrelik helezonî bir avizenin aydınlattığı silindir şeklindeki yemek odasının ortasında, etrafına forma numarasını temsilen 13 sandalye yerleştirilmiş bir masa duruyor. +18 isimli oval bir odanın duvarları aynalarla, zemini sedirlerle kaplı, merkezinde üstü kürkle zırhlanmış bir su yatağı var. Ana yatak odasının üçgen şeklindeki aynalı tavanı açılıp kapanabiliyor. 4,5 metre uzunluğundaki giriş kapısından iç ve dış havuzlara dek tüm malikanenin geometrisi üçgenler oluşturacak şekilde tasarlanmış zaten.1

Ursa Major Malikanesi bir dağın tepesinde. Etrafı, uçsuz bucaksız gökyüzüyle kaplı. Şehre ve ileride uzanan Pasifik’e tepeden bakıyor.

Wilt kariyeri sona erince Los Angeles’tan ayrılmak istemedi. California’da özgürce yaşayabiliyor, her renk ve mezhepten kadınla beraber olabiliyor, malikanesine girer girmez dünyanın tasalarını dışarıda bırakıp kendi inşa ettiği hayatı yaşayabiliyordu. Big Dipper, ölene dek Ursa Major Malikanesi’nde yaşadı.

  1. Başka ayrıntıları merak edenler, Ebony ve Life dergilerindeki Ursa Major’den bahseden yazıları okuyabilirler. []