Skip to content

Danke Thomas

Werder Bremen’in taraftarlarının takıma destek anlayışını gösteren,  buradaki gibi bir olay olmuştu. Taraftarlar farklı kaybedilen Bayern maçı sonrası futbolculara teselli çikolatası dağıtmıştı.  Fakat bu olayın üzerinden çok bir süre geçmeden kulüp yönetimi, sezonun son maçı öncesi Thomas Schaaf’la yollarını ayırdı. Değişim belki de kötü giden takıma iyi gelecekti ama sezonun son maçı deplasmanda olduğundan taraftarlar Thomas Schaaf’a teşekkür edemedi. Werder Bremen taraftarı bunu unutmadı ve 2013/14 sezonunda evlerinde oynadıkları ilk maçta “You wil never walk alone” eşliğinde, tüm stadyumun katıldığı, 40 bin kişilik bir gösteriyle 40 yıllık Werderli Thomas Schaaf’a veda ettiler.

Aşağıdaki videoda 2:15’ten sonra, Bremenlilerin hiçbir zaman unutmayacağı, Thomas Schaaf’ın 2004 yılında iki kupayla şehre dönüşü hatırlatılıyor. Ama ne yazık ki Thomas Schaaf bu haftasonu stadyumda değildi ve muhtemelen bu gösteriyi televizyondan izledi.

Bu gösteri bittikten sonra Werder Bremenli taraftarlar “Danke Thomas” pankartını “Auf Geht’s Robin”1 pankartıyla kapatıp yeni hocaları Robin Dutt’a hem desteklerini gösterdiler, hem de efsaneye dönüşmek için izlemesi gereken yolu işaret ettiler.

  1. Haydi Robin veya sıra sende Robin gibi çevrilebilir. O da buradan izlenebilir. []