Skip to content

Kimi Sevdiği Önemsiz

halil_ibrahim_dincdag

2011/12 sezonunun sonunda Hertha Berlin’le oynadığı play-off mücadelesini kazanan Fortuna Düsseldorf birinci lige yükseldi. Düsseldorf’ta oynanan ikinci karşılaşmada maçın bittiğini sanıp sahaya giren Düsseldorf taraftarları meşaleler yakıp kutlamalar yapmış, penaltı noktasındaki çimleri söküp hatıra olarak almışlardı. Maçın bitmediği anlaşıldığında Berlin takımı çoktan soyunma odasına gitmişti. Yarım saatten fazla bir beklemeden sonra Berlin takımı sahaya çıkmış, son bir-iki dakika oynanmış ve Düsseldorflular bu sefer gerçekten kazandıkları bir başarıyı yine sahaya girerek kutlamışlardı. Hatta kaptanları Andreas Lambertz de elinde bir meşaleyle taraftarların kutlamasına katılmış, bu nedenle de bir sonraki sezona 2 maç ceza ile başlamıştı. Olay Almanya medyasında güvenlik açığı olarak gösterildi, üzerine çok konuşmalar yapıldı. İşin aslı bu değildi ama konu bilmeyenlere böyle yansıtıldı.

Düsseldorf’un Bundesliga macerası kısa sürdü. Fakat taraftarları birinci ligden de iz bırakarak ayrılmayı başardı. Ultras grubu Kopfball Düsseldorf’un organize ettiği, “Homofobiye Karşı Eylem Günü”nde, 13 Nisan 2013’te Werder Bremen’e karşı yaptıkları maç öncesi ve ikinci yarı başında koreografiler düzenlediler.

Bir ara Türkiye’de futbol gündemini çok az da olsa meşgul eden, hakem Halil İbrahim Dinçdağ olayını da unutmamışlardı. Dağıttıkları el ilanlarında homofobiye karşı bilgilerin yanı sıra Türkiye’den Hakem Dinçdağ’ın durumundan da bahsettiler. Bununla da yetinmediler ve ikinci yarıda açtıkları pankarttaki, dertlerini özetleyen mesajlarıyla Dinçdağ’a selam gönderdiler.