Skip to content

Playbook: Warriors ve Spurs

Playoff”lar başlamadan önce hem de, hem ta, hem de da, takımların sık sık oynadığı birer oyunun analizi yayımlanmıştı. Özendiğim için benzer bir çalışma yapmaya karar verdim. Tekrar olmasın diye linklerini verdiğim analizlerde bahsedilenlerin haricinde oyunlar seçtim. İkişerli paketler halinde her gün Çıtır Çerez“den isteyiniz.

San Antonio Spurs

Şimdi anlatacağım oyun, Spurs”un kullandığı ihtişamlı setlerin aksine fazlasıyla basit bir şablon.

s1

Parker topu getiriyor. İki oyuncu köşelerde, bir uzun (Blair) blokta, diğeriyse (Duncan) elbow”da. Duncan, Parker için perde hazırlamaya gidiyor. Fakat perde esnasında teması sağlamaksızın adeta kayarak tepeye çıkıyor ve Parker”dan pas alıyor. (Şu an rakip yarısahanın sağ tarafını yalnızca Duncan ve Ginobili”ye tahsis etmiş durumdalar.)

s2

Duncan ve Ginobili birbirlerine doğru hareketlenerek dribble handoff yapıyorlar. Akabinde Ginobili boyalı alan girip çembere gidebiliyor.

Spurs hücumları, rakip savunmanın zaaflarını okuyup hemen reaksiyon göstermek üstüne kurulu. Bu oyunu pek çok farklı şekilde bitirebiliyorlar.

Golden State Warriors

w1

İki oyuncu, topu getiren Stephen Curry için perde yapıyor. Curry perdelerden çıktıktan sonra boş kalırsa, gezegendeki en acayip şutör olduğu için 3″lüğü gönderiyor.

Eğer çembere gidebilecekse yön değiştirip perdeleri kullanmaksızın dripling yapmayı tercih edebiliyor.

Curry, Perdeleri takiben driplingle boyalı alan girerse, perde yapan iki kişiden biri içeri devriliyor, diğeriyse kanatta boş şut bekliyor.

w2

Rakibin savunma hamlelerine göre oyunu farklı şekillerde bitirebiliyorlar.