Skip to content

Ligue 1 Notları #13

648x360_lacazette-a-mis-un-double

  • Bakın çok enteresan. Ben tüm “Bu hafta unutacak” yorumlarına rağmen bunu yazmaya devam ediyorum, PSG de tüm eleştirilere rağmen kazanmaya devam ediyor. 7 maç üst üste oldu, 5-0’da İbra istediği kadar atıp gol krallığında liderliğe oturdu. İlk devre 7 kez ceza sahasında topla buluşmuş, Toulouse takımının toplamından iki fazla. Parc des Princes’te 50. golünü attı. Bu yaz gidiyorum geyiği yapıp kalacak gibi geliyor bana yine. Blanc’ın 2015’te kalan iki zor maçı var, biri İbra’nın seks oyuncağı St. Etienne’le içeride – geldiğinden beri 11 gol attı adamlara, bu sürede St. Etienne 11 gol atan başka takım yok. Bakın takım diyorum – diğeri de Lyon’la içeride. Bayern’den önce şampiyonluk ilan edecekler bence. Toulouse korkunç. Maç boyunca düşmemelerine sebep olabilecek özelliği aradım, bulamadım. Ancak bir an önce Rene Girard’ı alıp takımı ligde tutmasını sağlarlarsa olabilir. Arribagé’nin az daha staj yapması lazımmış.
  • Monaco’nun bu sezon yaptığı her şeyi bırakın, bu oyun anlayışına sahip bir hocanın 13. haftada -1 averajda olması yeterli küfür zaten ona. Bordeaux’dan nasıl 3 gol yediler, Biyogo Poko’yu sağ bekte, Henri Saivet’yi neredeyse ön liberoda oynatan bir takıma nasıl sadece 1 gol atabildiler bunlar hep mavi ekran. Bi dakika, az geri sarıyorum. Biyogo Poko sağ bek oynadı. Sezon başında yılların Mariano’sunu Sevilla’ya gönderip Biyogo Poko’yu sağ beke çekmek kadar saçma sapan bir şey çok az gördüm. Ama neyse, hafta içinde yönetimle görüşüp ültimatom yiyen Sagnol paçayı kurtarır gibi oldu. Şimdi Jardim görüşme odasına.
  • İlk 12 haftada sadece 28 dakika mağlup oynayan Angers Doucoure Rennes’i 4’te öne geçirince geçersiz işlem yürüttü ve kapatıldı. Ntep’in sakatlığı devam ederken böyle bir maçtan galibiyet çıkarması çok acayip Rennes’in. Fakat NEDEN? Çünkü yine 4’lü savunmaya döndü Montanier. Yaa… Ntep’le 2014 başından beri maçların yüzde 42’sini kazanan Rennes, onsuz oynadığı maçların sadece yüzde 26’sını kazanabilmişti, bu maçta hemen 4’te gelen gol rakibi dağıtınca iş erkenden bitti. Rennes 7 maç sonra kazandı, hala Avrupa potasında. Angers? E olur böyle şeyler.
  • Sezon başından beri ilk kez üst üste üç resmi maç kazanan kim? Marsilya. Daha önce çıktıkları 94 maçta aldıkları 49 galibiyetle Ligue 1 tarihinde Nice’i en fazla yenen kim? Marsilya. Ligin en istikrarsız büyüğü kim? Marsilya. Ligde 8 deplasman üst üste gol atan kim? Nice. Kazanan kim? Nice. Hayırlı işler.
  • Lille’i birileri döverek öldürsün lütfen.
  • Montpellier dört maçtır namağlup. I repeat. Montpellier dört maçtır namağlup. Hafta içindeki erteleme maçında Nice’i  yenmeyi her nasılsa beceren ve forma giren Nantes’ı yendiler. Daha doğrusu yenmişler, ben o maçı seyretmedim. Seyredemezdim, hayat çok kısa. 90’da kaptan attı, düşme hattından çıktılar. İşin garibi, yılların “Yemeyelim de, 0-0’a razıyım ben”cisi Der Zakarian 4-1-4-1 gibi, ikinci dörtlüsü tamamen hücumculardan oluşan bir kadroyla çıktı. Ligde kalmak için gol atmak zorunda olduğunu fark etti galiba. Neyse, biraz kendine geliyor takım. Özellikle Bammou ve Kolbeinn “Mr. Yarar” Sigthorsson iyi anlaşmaya başladılar.
  • Ajaccio deplasmanda 2-1 yendi Reims’i. Reims son 5 maç 5 mağlubiyet, Ajaccio son 3 maç 3 galibiyet. Rol değiştirdiler, yakında sıralama da değiştirirler.
  • CAEN’İME BAK BE. 13 maç oldu hala ilk üçteler. 13 maç, 0 beraberlik. “Ou Herro Ou Merro” olacak mottoları. Julien Feret’yi iyi oynarken izlemek gerçekten çok büyük keyif. Şöyle anlatayım, Fakir Micoud’su. Johan Micoud’nun son Bordeaux zamanı vardı ya, aynı o işte. Son 3 golde iki asist bir gol.
  • Ya bu Lorient geçen sezon 13 gol atan Jordan Ayew’u mis gibi 11 milyon euroya okuttu, sonra gidip bedavaya Benjamin Moukandjo’yu aldı, Moukandjo daha 13 haftada 9 tane attı. Lorient’da forvetlere ne yediriyorlar, ne içiriyorlar? Waris hariç, Lorient 7. sırada, katkı yapacağına salak salak işler yapıyor geldiğinden beri. Herkese benden sıcak şarap, Sylvain Ripoll abime duble, Waris’e yok. Şu harekete bak. 6 maç yedi yanlışım yoksa.

     

  • Şimdii, gelelim Gerland’da oynanan son derbiye. Lyon yılların Stade Gerland’ını bırakıyor Ocak’ta. Stade des Lumieres’e geçecekler, Euro 2016 için hazırlığı tamamlanmak üzere olan stadyum. Maç önünde yine bayağı sivri konuşan Galtier’ye cevabı Lacazette verdi. Son üç derbide galibiyet alamadıkları rakiplerine karşı 31’de kaptan Gonalons’un sakatlanmasına rağmen sapasağlam kazandılar 3-0’la. Üç gol de Lacazette’ten. Aramıza hoşgeldin birader, özlemiştik. 2006’dan beri ilk kez St. Etienne’i 3+ farkla yendi Lyon ki hem Gerland’daki son Rhone derbisi olması, hem o derbiyi öz çocukları Lacazette’in kazandırması ve ikinci sıraya yerleşmeleri mutlaka keyfini yerine getirmiştir Lyon seyircisinin. Hadi yine iyisin Fournier, Garde da Aston Villa’yla anlaştı, yürürsün buradan.
  • Lorient-PSG maçı cidden çok enteresan. Geçen sezon geriden gelip 2-1’le kazanmıştı PSG, bu sefer ne yapacaklarını merak ediyorum. Ha bir de St. Etienne-Marsilya var. Marsilya kaybederse Michel’e çok enteresan sürprizleri olabilir Marsilya taraftarının.