Skip to content

Ligue 1 Notları #18

"Ne içirdiniz lan bana" adlı eserinden

“Üçüncü müyüz? Ne içirdiniz lan bana” adlı eserinden

  • Lyon 18 hafta sonunda PSG’nin 22 puan gerisinde. Bakın 22 diyorum ya. Aşağıdaki capsi maç sabahı yazmıştım, haksız da değilim, 5-1 bitti ama, mesela Blanc yerine Benitez olsa “beyler vurun, hatta dur ben de iki tekme atayım” diye çift hanelere çıkarırdı maçı. Morel-Mbiwa stoper ikilisiyle, İbrahimoviç-Cavani ikilisini tutmayı bırakın, “abi biz bunlarla çıkıyoruz maça, 2-0 önde başlayalım mı” demeleri lazımdı. Geçen sezon takımı sırtlayan iki adam da yoktu, Fekir ve Lacazette. Guingamp’tan gelen Beauvue ve Metz’den devre arası geleceğe yatırım için alınan Cornet’yle çıktılar maça Lyonlular. Yani ne diyeyim, sezon başındaki bütün transferler fiyasko çıktı, sakatlıklar gırla devam ediyor, Fournier’nin iki maçı kaldı. “Ajaccio ve Troyes maçlarında takımın başında, sonrasına bakacağız” demiş Aulas. İki kupadan birini alabilirse anca toparlar Lyon bu sezonu. PSG’ye korkunç durumdaki Chelsea çıktı. Bakın abartmıyorum, PSG bundan sonra ligdeki bütün maçlarını kazansın, Chelsea’ye hangi şartlarda olursa olsun elenirlerse net kovarım Blanc’ı. O kadar da değil. Bu arada Thiago Silva 5 büyük ligde kart görmeksizin en fazla başarılı müdahale yapan oyuncuymuş 75’le. Gerçek bir hayvan.

Görüntü 1

  • Monaco gene geldi. Gayet ölü bir maç sonunda St. Etienne’i 1-0 geçip Angers’le puanı eşitlediler nihayet. Buradan sonra ikinciliğin en büyük favorisi net Monaco. Geçen sezon da aynısı olmuştu, onuncu haftayı 10. sırada, 18. haftayı altıncı sırada geçmişti Monaco, sonra Şampiyonlar Ligi play-off’una gitti. Bu sefer Avrupa’dan da elendiklerine göre ilk ikiyi bırakmamaları lazım. Ha 18. haftada +2 averaj biraz tırt yalnız, onu baştan söyleyeyim.
  • Yani her hafta saymaya devam ediyorum da, böyle saçma iş olmaz, ne yaptınız siz Velodrome’a ya? Üst üste yedinci iç saha maçını da kazanamaması ancak büyüyle, tavuk bacağı, tavşan kulağıyla falan açıklanabilir Marsilya’nın. Bu arada, 7 kereyle Gladbach’la birlikte en fazla penaltı golü yiyen takımmış bu sezon Marsilya. Defansın sakarsa yapacak bir şey yok.
  • Nice’in nagaliplik serisi dört maça çıktı. Artık yavaş yavaş Nice galibiyetinden ziyade “Ben Arfa bakalım bu sefer hangi acayip driplingi yapmış” diye bakmaya başladı millet, ki takımın da konsantrasyonu dağılıyor. Benim korkum şu, her şey iyi giderken bi anda kendisini amaçsız ve orta sırada bulursa Nice, Ben Arfa yine manyaklık günlerine dönebilir, bu kadar iyi başlayan Nice dağılabilir. Ama daha var ona, sıkıntı yok.
  • Sırf Bordeaux deplasmanda kazanamama rekorunu kıracak diye izledim biraz Angers maçını, az kalsın kazanıp rekoru mahvedeceklerdi. Dokuzu bu sezon, son 12 Ligue 1 maçında da deplasmanda kazanamadılar ve kulüp rekorunu nihayet kırdılar. İğrenç, korkunç ve izlemesi zor bir takımlar ve devre arasında yaklaşık 150 transfere ihtiyaçları var. Angers’e de helal olsun ya, 2015’i ilk dörtte kapatmayı garantilediler.
  • Caen’e de helal olsun, olmasın mı? Onlar da ilk yarıyı ilk dörtte kapatacaklar. 10 kişi kalmalarına rağmen son 10 dakika diri kaldılar yine ve bir puanı çıkardılar Rennes’den. Rennes’i allah kurtarsın, ben bir şey demiyorum. Yalnız Caen’in son 15 dakikalardaki fiziksel kalitesini bir incelemek lazım. Misal şu an Ngolo Kante Leicester’da Premier League’i öttürüyor son dakikalarda. Onun bu alışkanlığı hep Patrice Garande’dan. Nangis de öyle, ne bileyim 40 yaşındaki Feret bile öyle. Antrenman tekniklerine bir baksak mı Garande’ın?
  • Lille 3 attı Lorient’a. Herve Renard’la 15 maçta 2 galibiyet alan takım, Frederic Antonetti’yle 4 maçta 3 galibiyet aldı. Renard sen Afrika Uluslar Kupası bekle yakışıklı abim.
  • Guingamp bu sefer de Montpellier’ye yenildi. Dört maçtır kaybediyorlar, düşme hattından 3 puan ötedeler. Bakın çok ciddi söylüyorum, Troyes zaten düştü, bir takım daha düşecek yeni kurala göre, üçten ikiye indi, şu ligde tek düşme sırasını o kadrosuyla Reims almaz da başka bir takım düşerse, o kulübü kapatın, teknik direktörü yakın. ama işte Reims’te Olivier Guegan teknik direktör, boşuna övmüyoruz.
  • Haftaya Caen-PSG var. Keyif ötesi. St. Etienne-Angers, normal şartlarda gol çıkınca şaşırmamız gereken bir maç ve iki teknik direktörün kovulacağı Bordeaux-Marsilya ve Ajaccio-Lyon maçları var. İlk devrenin son haftası eğlenceli olacak.