Skip to content

Dream Team

92 Barcelona Olimpiyatları’na katılan Dream Team’in bütün sporlarda gelmiş geçmiş en büyük takım olduğu sıkça zikredilir. Kadrosuyla, yıldızlarıyla, karizmasıyla dünyayı sarsan takım, 20. yılında Amerika’da çeşitli şekilde anılıyor. Kitaplar, filmler, yazılar, röportajlar “Tarihin en büyük takımı” için efsanelere saygı kuşağı görevi görüyor.

Lang Whitaker’ın GQ için kaleme aldığı The Dream Will Never Die: An Oral History of the Dream Team, son günlerin en olay yaratan yazısıydı. Oyuncularla, yetkililerle, koçlarla yapılan söyleşiler, Dream Team’e bir yolculuk yapmak isteyenler için ideal.

NBA TV ise dün gece yayınladığı bir belgeselle Dream Team külliyatına muhteşem bir katkı yaptı. İnternet dünyasında ve Amerikan televizyonlarında bir anda olay yaratan belgesel, hiç beklenmedik bazı detaylar, eski görüntüler, anekdotlar içeriyor. Anılarını canlandırmak, o günlere dönmek ya da hep okuduğu, bazı belgesellerde bölük pörçük gördüğü takımın arkasında ne gibi gerçekler yattığını görmek isteyenler müthiş bir hizmet: