Skip to content

Şafak 16: Kelin Merhemi

Fantezi basketbol sezonu öncesi kafanız çok mu karışık? İzin verirseniz biraz daha karıştırmak istiyoruz.

NBA sezonuyla birlikte fantezi basketbol liglerinin hava atışına da geri sayıyoruz. Tahtalarımızı oyuncu sıralamaları, sakatlık durumları, takımların kadroları doldurmaya başladı. Draftler kapıda, Yazıhane ekibinden üç kel, doğru merhemin formülünü ararken sesli düşünüyor. Biraz kulak kabartmaktan zarar gelmez. Ya tutarsa?


Sıkıcı olun. Evet yanlış duymadınız sıkıcı olun. Fantezi basketbol adı fantezi diye fantezi üretmenizi gerektiren bir yer değildir. Çok seksi seçimler yapıp “Abi bu sene patlayacak bak görürsün, dağıtacak ortalığı yakıp yıkacak” diye herkesin ilgisini çeken seçimler yaparak iyi bir iş yapmış olmazsınız. Büyük riskler büyük ödüller getirebilir elbette ama adı üstünde risk. Biri patlamazsa öbürü patlar. Seksi olacağım diye ucuz ve sonunda rezil olursunuz. Kimi seçmeniz gerekiyorsa onu seçin. Misal Al Jefferson 17. sıradan seçmek için hiç de cazip biri değil. Hele ki babalar gibi Kobe Bryant halen dururken. Hakikaten kim gider de Jefferson seçer Kobe yerine. Seçin. Hiç çekinmeyin. Zaten söylememe gerek yok ama yeri gelmişken belirteyim. Sakatlık riskine fazla girmeyin. Genelde risklere girmeyin de sakatlık riskine hemen hiç girmeyin. 7. sırada Kyrie Irving mesela kulağa çok seksi geliyor değil mi? Boşverin dekolteyi. Giyin kotunuzu alın efendi gibi Carmelo’dur, Paul George’dur neyse işte alın devam edin. Kafanız rahat olsun. Sinir sahibi olmayın sezon içinde.1

Herhangi bir kategoriye gereksiz abanmayın. Rakibinizi 1 sayı geçmekle 100 sayı geçmek arasında fark yok. Gidip Duncan, Ibaka, Larry Sanders’ı almayın. “Blok kralıyım tokat manyaa yapıcam ortamı” demek anca draft goygoyunda işe yarar. Sonra asistte, üçlükte falan tokat manyağı siz olursunuz. Gerek yok. Bir kategoride yeterli olduğunuza inanıyorsanız seçimlerinizde diğer alanlara yönelin. Ibaka aldıysanız 2. turda; 3, 4, 5’te başka alanlara bakın.

Bir alana yüklenmeyin dedik ama bir alanı tamamen boşlayabilirsiniz. Bloktan gittik madem. Misal ilk turda Kevin Love seçtiniz. Devamında şans güldü Marc Gasol kaldı size. Temel uzunlarınız belli. Süper adamlar ama blok yapmıyorlar. Draftın devamında aman bloksuz kaldım tribine girmeyin. Boşverin blokları. Her hafta ağır fark yiyin blokta ama diğer alanlarda üstün olun.2 Veya Dwight Howard seçtiyseniz boşverin faulleri, Rondo falan seçin. Beter olsun serbest atışlar.

Kontrat kovalayın. Kontratının son sezonundaki oyunculara ekstra ehemmiyet verin. Yardıracaklarına emin olabilirsiniz. Onlar NBA’de yeni alacakları parayı garanti etmeye çalışırken size de ligde sıralamadaki yerinizi garanti ederler. Aynı şekilde yeni kontrat alan oyuncular yatmaya meyillidir.

Duygusal davranmayın. Bu da aslında sıkıcı olmanın yan unsuru. Gerçek hayatta bir oyuncuyu sevmeniz veya sevmemeniz fantezi dünyanızı bağlamasın. Alın Nate Robinson’ı çekinmeyin. Zaten emin olun – Alp Akbulut da söylemişti – bir oyuncuyu sevmenin en iyi yolu fantezide almaktır. Bu kurtlar sofrasında duygusallığa yer yok. Çok sevebilirsiniz ama gidip Kobe’yi ilk turda almayın.

Kaan Kural

Fantezi basketbol işinin tamamen sayısal bir oyun olduğunu, bir oyuncunun yalnızca istatistikleri kadar iyi olduğunu unutmamak gerekir. Daha da önemlisi 9 istatistik kategorisinin3 de aynı değerde olduğunu hatırlatan stickerlar yapıştırın odanızın her tarafına. En tecrübeli fantezi oyuncularının bile zaman zaman unuttuğu bir konu bu inanın. Normalde bir oyuncuyu değerlendirirken sayı, ribaund, asist gibi ana istatistikler skora daha doğrudan etki ettiği için öne çıkar, ancak bir fantezi oyununda 30 sayı ortalama yapmakla, 3 top çalma ortalama yapmanın benzer değerde olduğunu, hatta bu 30 sayı düşük şut yüzdesiyle yapılıyorsa, top çalmanın daha değerli olabileceğini söylemeye çalışıyorum.

Buradan fantezi basketbolun en zor kısmı olan oyuncu değerleme konusuna girelim. Kim kimden iyi, kime göre, neye göre iyi? Yahoo’nun bir rating sistemi var malumunuz ve draft sırasında önemli bir rehber oluyor. Yıllarca Shawn Marion gibi gösterişsiz ama her istatistiğe katkı yapan adamların önemini Yahoo ratingleri sayesinde öğrendik. Ancak bu ratinglerin gerçekçiliği de tartışılabilir rahatlıkla. İşin içine tahmin faktörünü sokmak gerekiyor çünkü. Çaylakları kaçıncı sıraya koyacaksın? Sezona sakat başlayanları, ya da sakatlık ihtimali kuvvetli olanları nasıl sıralayacaksın? Dakikası düşmesi beklenen, yaşlanan, takım değiştiren adamlar ve daha birçok ön görmesi zor faktörü de işin içine katmak gerekiyor sağlıklı bir sıralama oluşturabilmek için.

Bunların dışında birkaç problem daha var. Sadece sezon başında draft yaparken değil, sezon içerisinde de yapılacak FA eklemeleri ve takaslar için rating sıralamasına ihtiyacımız var ve Yahoo’nun rating algoritmasında bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Yüzde üzerinden hesaplanan istatistiklerle normal sayılı istatistikleri bir potada eritmek hakikaten zor iş ve yanıltıcı sonuçlar doğuruyor. 8/12 atan adamın 2/2 atan adamdan daha çok katkısı var aslında şut yüzdesine, ama bu tip yorumları pek beceremiyor Yahoo rating sistemi. Artı biraz daha kendimize göre modifiye edebileceğimiz bir yapı olsa fena mı olur? Şurayı deneyin derim. Mükemmel değil burası da, ama çok daha fazla veri geçiyor elinize en azından. Paralı bir site ama parasız kısımları da yeterince iş görüyor.

Değerleme konusunda dikkat edilmesi gereken göreceli değerler var bir de. Josh Smith benim takımımda blok ve top çalmalarıyla çok önemli bir adamken, blok, top çalma, ribaund kategorilerinde güçlü bir takıma, faydayı geçtim, top kayıpları ve düşük faul yüzdesiyle zarar bile verebilir. O takım için o anda Luke Ridnour, Josh Smith’ten daha iyi bir oyuncu olabilir yani. Bunun sınırı ve sonu yok tam olarak.

Rating sıralamalarında hep sonlarda göreceğiniz “uzman”ları da unutmayalım. Uzmandan kastım 1-2 kategoriye çalışıp başka hiçbir halta yaramayan adamlar. En barizi blokçular oluyor. Potaya bakmayan, az oynayan ama oynadığı zaman da 2 bloğunu çakan adamlar var. Bu adamları 9 kategori üzerinden değerlersek tabi ki yüzüne bakmayız. Ama blok ihtiyacımız varsa, yalnızca blok yapan bir adam tam aradığımız şey olabilir. Sıralamada kaçıncı olursa olsun, umurumuzda olmak zorunda değil. Özellikle kalabalık liglerde uzmanları mutlaka kullanın, çok işinize yaradığını göreceksiniz.

Alp Akbulut

Sezona hazırlıksız başlamaya kalkmayın. Draftten yarım saat önce girer, oyunculara şöyle bir bakarım diyen nice yiğitlerin ruhları, fantezi basketbol koridorlarında geziyor. Biraz rekabetçi bir ligde oynuyorsanız, depth chartları, üniversite hayatı boyunca iki sayfasını bile dolduramadığı defterine yazarak çalışan tiplerle drafte gireceksiniz. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok; ama drafte girerken kafanızda iki üç planınız olsun ki “Joakim Noah’s Ark’ın B planı neydi?” diye manşet olmayın. İlk birkaç turdaki seçimlerinize göre seçeneklerinizden biri üzerinden devam etmeyi seçebilirsiniz ve ona sadık kalsanız iyi edersiniz. İlerleyen turlarda, o anki en iyi seçim de olsa, stratejinizi üzerine inşa ettiğiniz kategorileri batıracak adamları pas geçin. Muhtemelen draft chatinde alay konusu olacaksınız, siz makaranızı sene sonuna saklayın.

Oyuncuları – ister istemez – attıkları sayı ya da aldıkları ribaund sayısına göre sıralıyoruz kafamızda. Draft sırasında yapılan en acemice hata da bu iki kategoriye fazla kapılmak oluyor. Halbuki boşta kalan oyunculardan en fazla katkı alabileceğiniz alan bunlar. Siz top çalma, blok, şut yüzdesi gibi alanlarda sessizce dominasyonunuzu kurmaya çalışın4 ve ilerleyen turlarda kötü repütasyonundan dolayı es geçilmiş iyi bir skorerle/ribaund almak için yaşayan bir adamla fark yaratabilirsiniz. Sezon içinde de sakatlıklardan ya da başka sebeplerden bir anda patlayacak skorerler ya da keresteden bozma ribaund canavarları çıkacak karşınıza, tetikte olun.5

Draftin sonunda bütün oyuncularınıza çok sıkı bağlanacaksınız, kendi takımınızdan önce onların takımlarının maçlarını takip etmeye başlayacaksınız; ama vazgeçebileceğiniz bir iki oyuncunuz kesinlikle olsun.6 Üst sıralara oynayabilmek için sezon boyunca free agent çöplüğünü karıştırmanız gerekiyor. Bu bir iki spotu rotasyon için kullanın. Siz, üçüncü çeyrekte 20 sayıya ulaşmış bir fırlama için kara kara kimi bırakacağınızı düşünürken Murat Can Ege çoktan hamlesini tamamlamış, keyif sigarasını yakmış olacak.7

Çaylak oyuncular draftteki oyuncu listesinde diğerlerinden daha çok parlayacak gözünüze. Hele kolej dönemini takip ettiğiniz isimler varsa, sıra onlara yaklaştığında kalbiniz daha hızlı atmaya başlayacak. Olur da sizin elinize düşerlerse evladınızı draft etmiş gibi sevineceksiniz. Ama çaylak draft ederken iki kere düşünün. Dünyadaki tüm duvarlar yıkılsa da yıkılmayacak bir duvar var onların önünde. Alacakları süre çok değişken olacak ve sezon ortasında bir anda düşüşe geçtiklerinde üzüleceksiniz.8 Yeri ve süresi garanti olanları pas geçmeyin ama diğerleri için fazla risk almaya gerek yok.

Ve son olarak, ne yaparsanız yapın ama Kyrie Irving konusunda Kaan Kural’a kulak asmayın.

Kubilay Kahveci

anthony-davis

Uyuyan Güzeller

Anthony Davis. Söylemek biraz abes belki ama ilk sezonunda gerek fiziksel zayıflığı gerek üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle fazla göremedik özelliklerini. Ama çok iyi bir yaz geçirmiş. Hazırlık maçlarında da yardırıyor. 25. sıradan sonra affetmeyin seçin.

Al Horford. Josh Smith de gitti. Zaten her alanda iyiydi şimdi daha da iyi olacak. 15. sıra erken mi diyorsunuz seçmek için. Değil.

Pau Gasol. Bu sene kontrat yılı. Üstelik Lakers’da iş yapabilecek en önemli isim. Geçen seneye kadar 15’in altına düşmezdi zaten. Biraz etkinliği azaldı belki ama yine de 20’nin altına pek düşürmeyin.

Eric Bledsoe. Şimdi ilk beş başlayacak. Clippers’daki gibi yedek değil. Neden mini-Lebron dendiğini anlayacaksınız. Mini-Lebron istatistikleri istiyorsanız 40 civarında kaçırmayın.

Thaddeus Young. Philadelphia’da birilerinin de bir şeyler yapması lazım değil mi? O enkazda eli top tutan ilk belki de yegane adam. Yüzdeler falan çok kötü olabilir ama rakamsal olarak iyi iş yapacaktır. 50 gibi kapın.

Jeff Teague. Kısmetse bu sene biraz daha tempolu oynamasına izin çıkacaktır. Görün bakın neler yapıyor o tip bir oyunda. 60’ın altına indirmeyin.

Derrick Favors. Millsap-Jefferson gitti. Meydan Favors ve Enes’e kaldı. Favors daha blokçu. 50-60 gibi kapın.

Wilson Chandler. Gallinari de sakatken zaten çok fırsat bulacak ama normalde de birkaç pozisyon oynama avantajıyla çok süre alacaktır.

Javale McGee. Bu sene ilk beşe yerleşiyor. Gerçekten takımınızda olsa saç baş yoldurur. Ama fantezi takımında bloktu, ribaunttu ihya eder.

JJ Redick, Alec Burks, Gordon Hayward, John Jenkins. Arka sıralarda seçebileceğiniz güzel insanlar…

Kaan Kural

Burada birkaç oyuncu ismi vereceğim tabi ki ama benim yazımın ve diğer yazıların genel tüyolar kısmında yazılanları iyi anladıysanız, bu isimler çok da bir şey ifade etmemeli sizin için.

Anthony Davis bence bu sezonu ilk 10 ya da 15’te bitirecek. Kalabalık liglerde ilk turdan seçilebilir rahatlıkla. John Wall da aynı şekilde.

Jeff Green’den çıkış bekleyebiliriz sanırım. Doğru düzgün adam yok zaten Boston’da. Daha alt sıralardan yapılacak Sullinger seçimi yüzümüzü güldürebilir.

Michael Kidd-Gilchrist, Bradley Beal gibi çıkış yapmaya aday diğer sophomore’ları söylemeye gerek yok herhalde, herkesin radarında olacaktır bu adamlar.

Andrew Bogut sakatlık riski olan bir adam, bir yandan da unutulmuş bir adam. Üst sıralardan sakat adam seçmeye karşıyım ancak alt sıralardan bu tip riskler alınabilir.

Bu sezon takım değiştiren Brandon Knight ve Brandon Jennings’in ratingleri ilginç geldi. Jennings 41. sıradayken, Knight’ın 125. sırada olması çok da mantıklı değil. Sezon sonunda yakın sıralarda bitirirlerse şaşırmam.

Thunder’da Westbrook’un yokluğunu ve Kevin Martin’in gidişini değerlendirebiliriz. Reggie Jackson ve Jeremy Lamb kesinlikle yakın takipte olmalı. Sessiz sedasız olduğu için işe yaramaz görünen Sefolosha da fena fantezi adamı değildir aslında. Draftlerde de seçilmez genellikle, free’den alabilirsiniz rahatlıkla.

Rotasyonu, ilk beşi net olmayan takımlar altın madenidir. Rotasyonun 10. sırasında görünen bir adam bile 1-2 ay sonra ilk beşe yerleşebilir. Hakikaten iyi oyuncu olduğuna inandığınız çaylakları, gençleri son turdan seçip bekleyebilirsiniz.

Alp Akbulut

Andre Drummond. Draftten önce herkesin listesinde olacak. Tavanı çok yüksek ve hemen hemen her kategoride parmağı var. Double-double ortalamanın yanına sağlam blok ve top çalma katkısı ekleyebilir. Fakat serbest atış yüzdesini tek başına rezil eder; denkleyebilecekseniz kaçırmayın.

Derrick Favors. Sonunda Al Jefferson ve Paul Millsap’in gölgesinden kurtuluyorlar Enes ile birlikte. Favors hep eline geçen fırsatları daha iyi değerlendiren taraf oldu bu ikiliden. Yine Enes’ten önce düşünmek gerek.

Reggie Jackson. Westbrook sakatlanana kadar, kariyerinde 30 dakikanın üzerinde süre aldığı maç sayısı birdi. Playoffta aldığı sürelerin altından kalktı. Yeni sezonda da Westbrook’un uzun sakatlığı ve Kevin Martin’in gidişini düşünürsek yine hatırı sayılır süreler parkede kalıp iyi işler yapacaktır.

Patrick Beverley. Hazırlık maçlarında epey parladı ve Lin’in dakikalarını tehdit etmeye başladı.9 Fakat şu durumda, sezon başladığında yine rotasyonda geriye düşecektir. Fantezi draftlerinde de düşünmek için henüz erken fakat çaresiz olduğunuz dönemlerde çöplükte denk gelirseniz yüzünüzü güldürebilir.

Trey Burke. Yukarıda yazdıklarımdan sonra ‘evladım’ kategorisinden buraya yazıldığını düşünmeyin. Yaz ligi performansı biraz sıkıntılıydı; fakat yerini Machado ya da John Lucas III’e kaptıracak değil. Kolej günlerini ve oynatacağı uzunları düşünerek çaylaklar arasında öne yazıyorum Burke’ü.

Kubilay Kahveci

joej

Evlerden Irak

Paul Pierce. Geçen sene büyük düşüş geçirdi. Artık eski gücünde değil sanki. Üstelik o takımda sorumluluğu da azalacaktır.

Greivis Vasquez. Geçen sene tam ona uygun bir ortamda harika işler yaptı. Şimdi ortam o kadar uygun değil. Devamlılığını henüz ispatlamadı.

Kyrie Irving. Nefis oyuncu elbette ama her sene 20 maç kaçırıyor nerdeyse. Cleveland’ı çok etkilemez belki. Ama fantezi takımının ocağını söndürür.

Greg Monroe. Josh Smith’in gelişi Drummond’un çıkışıyla süresi ve rakamları azalabilir.

OJ Mayo. Geçen sene süper başladı, yavaşladı ama kontratı kaptı. Yatmaya çok uygun bir aday.

Ömer Aşık. Takas olmazsa 20 dakika ortalamanın altına iner.

Russell Westbrook. Ne zaman ve tam nasıl döneceği meçhul. Meçhul iyi değildir. Üzer, saç döker.

Kaan Kural

Prensip olarak hiçbir oyuncudan uzak durulmaması gerektiğini düşünüyorum. Her adamın seçilebileceği bir sıra vardır elbet. Kobe Bryant örneğin sakat olduğu için ve ne zaman döneceği tam belli olmadığı için ilk turlardan seçmek büyük bir hata olur tabi ki. Ama 10. turda önümüze Kobe çıkarsa da almayacak değiliz. Bogut’u seçmenizi önerirken de aynı mantığı kullanıyoruz. Yani sakat adam iyidir, ya da kötüdür diye bir tanımlama yapamıyorum. Seçildiği sıra, ya da takas ediyorsanız karşılığında gelen oyuncuyla birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Bu demek olmuyor ki 10. turdan sonra karşınıza çıkan her sakat adamı alın. Westbrook, Kobe, Gallinari, Amare (sakat mı bilmiyorum ama sakattır kesin) gibi adamları alt sıralardan da seçseniz, hepsini birden seçerseniz sezonun ilk iki ayından havlu atarsınız. Dengeyi tutturun yani, ayarlayamam derseniz hiç bulaşmayın sakat oyuncu işine.

Larry Sanders, Nikola Vucevic gibi adamlar risklidir benim gözümde. Bir sezonu çok iyi geçirip ratinglerde tırmanan bu adamların üzerine koyarak üst seviye fantezi oyuncu olma ihtimalleri olduğu gibi, beklenmedik şekilde rotasyonda geri düşme ihtimalleri de var. Kadrosu oturmuş, ne yaptığını bilen takımlarda oynamıyorlar ikisi de. Geçen sezonun başında Ersan’ın performansını hatırlayın.

Çaylaklar çoğunlukla draftlerde erken giderler. Özellikle kolej ligini takip edenler bu oyunculara sempati duyarak, “ya tutarsa” seçimleri yaparlar. İstisnai durumlar dışında ben tavsiye etmem çaylak seçmeyi, özellikle yeni başlayanlara. Sıralamadaki yerlerini kestirmek hakikaten zordur çünkü.

Jennings‘i tavsiye etmem, daha önce de söylemiştim. İlk 2-3 turdan seçilen adamların uçlarda istatistik yapması kadronun geri kalanını kurgulamayı zorlaştırır. Howard, Jennings, Rondo gibi belli istatistiklerde iyi olup, belli istatistiklerden çalan adamlar yerine Marc Gasol, Paul George, LaMarcus Aldridge gibi adamların üzerine takım kurgulamak daha kolaydır.

Joe Johnson zaten paspaslığa doğru gidiyor, Pierce’ın da gelişiyle istatistikleri iyice düşer. Brooklyn Nets’in ilk beşinin tamamına temkinli yaklaşabilirsiniz hatta.

Rotasyonu çok karışık Sacramento gibi takımlardan yapacağınız her üst sıra seçimi ömrünüzden birkaç yıl götürebilir. Cousins ve Vasquez dışında tüm takımdan -en azından bir 7-8 tur- uzak durmak gerekiyor. Thornton, Thomas, McLemore, Fredette gibi kısalardan hangisinin daha çok dakika alacağını kestirmek zor.10

Alp Akbulut

Tobias Harris. Geçen sezon ortasında JJ Redick takasıyla Orlando’ya gelmişti ve Magic formasıyla performansı iştah kabartıyor. İki forvet pozisyonundan da süre çalabilir; fakat Big Baby’nin dönüşü, iyi oyuncuların dakikalarını çalması alamet-i farikası olan Jason Maxiell’in gelişi, Harkless’a da yatırım yapılmak istenmesi ve Oladipo beni düşündürüyor. Top kullanmak için geçen sezonun ikinci yarısındaki kadar rahat bir ortam bulamayacak, fazla heyecanlanmamak gerek.

Joe Johnson. JJ uzun süredir sağlam bir fantezi oyuncusu değil zaten; ama Brooklyn’in yeni eklemelerinden sonra iyice alt sıralara atabilirsiniz. Nets son toplarda yine onun eline bakacak olabilir, bu size bir şey kazandırmayacak. Redick ya da Korver gibi, tek kategoride çok iyi ve akarı kokarı olmayan adamları daha önce düşünebilirsiniz.

C.J. McCollum. Birkaç hafta öncesine kadar listenize yazabileceğiniz ender çaylaklardandı; fakat yılbaşında kırdığı sol ayak tarak kemiğini tekrar kırdı. Artık Arka Sokaklar tadı veren Portland Laneti yeni sezonda da ekranlarınızda.

Rajon Rondo. ACL sakatlığından sonra ne zaman parkede olacak? Big Three (4?) tamamen dağıldıktan sonra Rondo’nun oyunu nasıl değişecek? Ya da Rondo takası da yolda mı? Boston dert deryasıyken siz de bu sorularla kafanızı meşgul etmek istemiyorsanız, bu senelik uzak durun.

Kubilay Kahveci
  1. Oyun tüyosu mu kadın moda rehberi mi oldu anlamadım. []
  2. Bu dediğim head-to-head için geçerli. Roto oynuyorsunuz sakın bir kategoriyi boşlamayın, aman diyeyim. []
  3. Biz genelde standart kategorilerle oynuyoruz, sayı, ribaund, asist, top çalma, blok, üçlük, şut yüzdesi, faul yüzdesi, top kaybı. Ekstra kategoriler de var isteyene. []
  4. Mümkünse sayı ve ribaund kategorilerinden de tamamen vazgeçmeden averaj bir takım olmaya çalışarak. []
  5. Bu oyuncular başka hiçbir şey sağlamadıkları gibi bazı alanlara zarar vereceklerdir, göze alın. []
  6. Yukarıdaki tavsiyeyi uygulayabilmek için de gerekli bu. []
  7. Free agent havuzunda aktif olmak istiyorsanız ve her gece maçları izleyebilecek durumda değilseniz, kucağınızda telefonla uyusanız iyi olur. Gece uyandığınızda ilk işiniz maçlara göz atıp boştaki isimleri kovalamak olsun. Sabahı beklerseniz, lig sayfasındaki hamleleri görüp “bu adamlar uyumuyor mu ya” diye kafayı yiyeceksiniz muhtemelen. Uyumuyorlar. []
  8. Tamam itiraf ediyorum: Bu paragrafı çaylakları bana bırakmanız için yazdım. []
  9. Jrue Holiday’in dakikalarını da tehdit ediyor olabilir aslında: http://www.youtube.com/watch?v=6ZNuAbQ6PJ4 []
  10. Dikkat ettiyseniz rotasyonu karışık takımlar için hem altın madeni diyorum, hem de uzak durun diyorum. []